Blog

 

Máme před sebou druhý letošní výšlap, tentokrát k našim šakalím sousedům. Výšlap se uskuteční v neděli 23. 2. 2020, sejedeme se v 8:15 na horním parkovišti u nemocnice NMNM. Předpokládaný konec je okolo 12:30 (pojedeme zpět do NMnM autobusem od Konventu nebo vlakem z nádraží ČD. Zapůjčení holí v ceně výšlapu.

Již třetí letošní výšlap Nordic Walking NMNM je tu, a my doufáme, že i tentokrát vykouzlí ve Vaší tváři nadšený usměv. Vydáme se "kaňásky" na Studnice a dále na vyhlídku na Pasecké skále. Mílovými kroky se pak dostaneme za našimi pohádkovými kamarády Dlouhému, Širokému a Bystrozrakému, a pozdravíme i majestátného Výra od žďárského sochaře Michala...

Limonádový Joe pravil: "Noci jsou už chladné, to abych si vzal teplé spodní pradlo." No, možná, že i my se budeme muset lehce přiobléknout. Když se ale pořádně rozehřejeme kvalitní rozcvičkou a půjdeme v tempu, tak nás ani nízké ranní zářijové teploty nerozhází.

Další z řady výšlapů konaných jednou za měsíc nás zavede do malebného údolí řeky Fryšávky u Jimramovských Pasek. Celý okruh začneme ve Sněžném, kam si popojedeme autem. Jako jeleni vyskáčeme na zříceniny hradu Štarkov, kde omrkneme pozůstatky hradebních zdí a valů.

V čase "babího" léta máme pro Vás připraven pobyt v krásném zákoutí Vysočiny plný nových vjemů a zážitků. Provětráme naše těla venku s holemi v krásném prostředí Blatin nebo na podložce uvnitř statku. Aktivně si odpočineme na čerstvém vzduchu našich lesů, luk a strání a poté zrelaxujeme ve vířivce a sauně. Otužilci jistě rádi využijí možnost...